duminică, 1 decembrie 2013

Angel food cake

Auzisem de ceva timp despre cat de pufoasa este aceasta prajiturica dar nu mi-am imaginat ca este chiar atat de pufoasa.....


Ingrediente:
12 albusuri
1 cana de zahar tos
1 cana de zahar pudra
1 cana de faina
un praf de sare
esenta de vanilie

Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare si zaharul tos turnat treptat.
Faina o amestecam cu zaharul pudra.
In spuma de albusuri incorporam treptat cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn faina cu zaharul pudra. Adaugam si esenta de vanilie.

Intr-o forma de guguluf  NEUNSA SI NETAPETATA  turnam compozitia .

Dam tava in cuptorul neincalzit si coacem la foc mai mic pana prinde o culoare aurie. Putem verifica si cu un scobitor cand e gata.
Scoatem forma cu prajitura din cuptor  si o rasturnam cu fundul in sus, sprijinita de o sticla, borcan, ceasca, astfel incat sa ramana distanta intre masa si prajitura si o lasam asa pana se raceste complet...procedam astfel pentru a pastra pufosenia prajiturii.

....dupa cum vedeti eu m-am folosit de o sticla pentru aceasta operatiune...
...eu aveam emotii prima data pentru cum voi scoate prajitura din forma datorita faptului ca nu a fost unsa dar am ramas surprinsa la cat de usor a iesit...am introdus lama unui cutit intre prajitura si forma de copt si aceasta a inceput sa se desprinda neasteptat de repede...

Am servit prajitura cu un sos acrisor de fructe si a fost foarte buna combinatia.....
Pentru sosul de fructe eu am pus in blender 3 lg dulceata de mure si cateva visine congelate (pe care bine inteles ca le-au decongelat inainte) si le-am mixat putin pana am obtinut un sos.
...si o alta portie pe care am copt-o intr-o tava de cozonac...a iesit la fel de pufoasa...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu