joi, 19 decembrie 2013

Curry de cartofi

...o mancarica foarte gustoasa  si usor de preparat

de post...

1 kg cartofi
1 ceapa mare (sau 2 mai mici)
1 morcov
1 borcan rosii in suc propriu
1 bucatica radacina de ghimbir
2 lgt praf de curry
sare, piper
patrunjel verde tocat

Cartofii ii curatam, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt fierti ii scurgem si pastram 1 cana din apa in care au fiert.
Ceapa o tocam si o punem la calit in putin ulei. Adaugam si morcovul razuit si radacina de patrunjel data pe razatoarea cu ochiuri mici. Le calim pana se inmoaie legumele. Punem cartofii peste legume si amestecam usor cu grija sa nu zdrobim cartofii. Adaugam si rosiile in suc propriu. Punem si praful de curry, condimentam cu sare si piper si mai lasam sa dea 2-3 clocote. Presaram patrunjel verde tocat si servim imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu