marți, 26 martie 2013

Cornulete umplute cu gem de prune




pentru aluat:
o cana de sana
o cana de untura
1 ou
1/2 pliculet drojdie granulata
faina (cam 500-600 gr )

gem de prune mai tare pentru umplut

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit. Din aluatul obtinut rupem bucatele si facem mai multe mingiute cam de marimea unui ou mai mare.
Luam pe rand cate o mingiuta de aluat si o intindem pe masa presarata cu faina in forma unui cerc pe care il taiem in 8 tringhiuri.
...adica cam asa ceva....

Punem cate putin gem pe marginea fiecarui triunghi si rulam. Ii dam forma unui cornulet si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam cornuletele la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca .
...si aici prima tava tocmai scoasa de la cuptor...

Cornuletele inca caldute le dam prin zahar pudra.

Din aceste cantitati mie mi-a iesit o tava mare si inca doua mai mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu