joi, 14 martie 2013

Placinta cu spanac si branza

Pentru aluat:




500 gr faina
110 gr unt
1 ou
240 ml apa
1 lgt sare

Framantam faina cu untul rece taiat cubulete pana devine nisipos.  Adaugam restul ingredientelor si framantam in continuare . (daca aluatul e prea tare mai puteti adauga putina apa iar daca e prea moale putina faina) .
Dam aluatul la rece 30-40 de minute.
Pentru umplutura:

400 gr spanac congelat
300 gr branza dulce de vaci mai moale
3 oua
1 ceapa mai mare
sare, piper.
marar

Calim ceapa in putin ulei. Adaugam spanacul si il lasam la calit pana mai scade lichidul pe care l-a lasat.
Faramitam branza cu o furculita , si batem ouale usor.
Adaugam branza si ouale peste spanac si amestecam. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam si mararul tocat.

Intindem intr-o forma 3/4 din aluat avanad grija sa imbracam si peretii formei.
Turnam compozitia cu spanac si nivelam.

Din restul de aluat facm un grilaj pe care il asezam deasupra umpluturii.

Ungem cu un ou usor batut si dam la cuptorul preincalzit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu