marți, 19 martie 2013
Negresa de post
Nici nu mi-a venit sa cred cat de buna a iesit aceasta negresa chiar daca e de post...pufoasa, usor umeda datorita gemului, aromata, ciocolatoasa...Copiilor mei le-a placut foarte mult....
1 cana zahar
1 cana apa
4 lg gem de caise
1/2 cana ulei
2 cani faina
3 lg cacao
1 pliculet praf de copt
1 esenta de rom
Batem cu ajutorul unui tel uleiul cu zaharul, apa si gemul.
Incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Adaugam si romul.
Turnam compozitia intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit ca, 35 de minute.
Verificam cu o scobitoare cand e gata.
Pentru glazura :
100 gr ciocolata neagra de post,
4-5 lg frisca vegetala
Topim pe aburi ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .
Prajitura coapta si racita o taiem in patrate pe care le glazuram cu ciocolata topita
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu