sâmbătă, 8 decembrie 2012

Mancare de pui cu praz si masline




In timpul saptamanii cred ca nimeni nu prea are chef sa stea mult timp la bucatarie seara dupa ce vine de la munca obosit si fara chef ...dar cum burtica cere va propun aceasta mancarica delicioasa , simpla si rapid de preparat....

Avem nevoie de :
carne de pui ( pulpe de pui sau piept )
masline negre
1 fir praz
1 ceapa
1 borcanel rosii in bulion
sare, piper
2-3 lg ulei

Incingem uleiul intr-o craticioara si rumenim usor carnea de pui  condimentata dupa gust pana isi schimba culoarea. Scoatem carnea de pui si o pastram la cald.
In uleiul ramas calin ceapa taiata solzisori si prazul taiat rondele.
Adaugam carnea de pui, apa cat sa o acopere, rosiile din borcan si lasam la fiert. Cand carnea e de jumatate patrunsa adaugam si maslinele si mai lasam la fiert. Daca sosul scade prea tare mai putem completa cu putina apa.
Potrivim la gust de sare si piper, presaram patrunjel verde tocat si oprim focul.
Noi am servit cu paine de casa si un pahar de vin alb....a fost o cina delicioasa.....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu