miercuri, 23 noiembrie 2011

Ciorbita cu pipote si inimioare de pui


o caserola pipote si inimioare de pui
3 morcovi
2 radacini patrunjel
o bucata de telina
o ceapa mare
un ardei gras rosu
leustean
3 lg orez
1 galbenus
un pahar mic de smantana
sare, piper, un cub concentrat cu gust de gaina, 1 lg otet pentru acrit
Spalam bine pipotele si inimile de pui si le punem intr-o sita sa se scurga de apa.
Intr-o oala incingem putin ulei si punem la calit pipotele si inimioarele pana isi schimba culoarea.
Intre timp curatam legumele, le spalam si le adaugam si pe ele peste pipote. Lasam sa se mai caleasca impreuna pana se inmoaie si legumele. Stingem cu apa si lasam la fiert. Condimentam cu sare, piper, adaugam si concentratul cu gust de gaina.
Cand toate sunt aproape gata adaugam si orezul spalat si mai lasam inca 15 minute la fiert la foc potrivit.
Acrim cu otet, presaram leusteanul tocat si oprim focul.
Lasam ciorbita sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam galbenusul frecat cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu