duminică, 6 noiembrie 2011

Cartofi copti cu sos de iaurt


cartofi potriviti ca marime
200 gr iaurt
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
1 lg ulei de masline
sare, piper
1-2 lg zeama de lamaie
marar


Cartofii se spala foarte bine, se invelesc fiecare separat in folie de aluminiu si se dau la cuptor (intre 40 -60 minute in functie de cat sunt de mari cartofii).
Ceapa se da pe razatoare, usturoiul se piseaza.
Amestecam iaurtul cu ceapa, usturoiul, adaugam zeama de lamaie, uleiul de masline, mararul tocat  (eu am mai adaugat si cateva fire de ceapa de tuns )si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Servim cartofii copti cu sosul de iaurt ca si garnitura langa un gratar. Noi i-am servit langa ciocanele de pui la gratar .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu