joi, 3 martie 2011

Crema de zahar ars




1 l lapte
7 oua
250 gr zahar
o esenta de vanilie
5 lg zahar pt caramelizat.

In primul rand se ia o cratita sau o oala (eu am folosit o cratita de 3 l) in care punem la topit 5 linguri de zahar. Il lasam sa se caramelizele si apoi cu grija il intindem si pe peretii cratitei. Lasam cratita deoparte pana se intareste zaharul pe ea si intre timp pregatim crema.
Intr-un bol mai mare mixam bine ouale cu zaharul si esenta de vanilie. Adagam apoi si laptele si amestecam cu telul.
Turnam compozitia in cratita tapetata cu zaharul caramelizat.
Luam o tava sau o cratita putin mai larga decat cea in care am pus crema si punem putina apa in ea. Punem cratita in care am pus crema in aceasta tava cu apa si o punem la cuptorul preincalzit (eu l-am pus la 160 de grade) 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute scoatem cratita si o lasam sa se raceasca complet, apoi o punem la frigider cateva ore. ( preferabil mai mult decat o ora cum am lasat-o eu .........ce sa fac daca pofta era prea mare?...)
Rasturnam crema racita pe un platou si o portionam.....iar apoi o halim cu pofta.................



2 comentarii: