luni, 21 martie 2011

Briose simple cu fulgi de ciocolata



Perfecte pentru un mic dejun in familie sau la o cafeluta cu prietenele, foarte usor si rapid de preparat....

pt 12 bucati:

250 gr fina
150 gr zahar
6 gr praf de copt ( aprox 1/2 pachetel)
1/4 lgt sare
1 ou
200 ml lapte caldut
110 gr unt topit
1 esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
2 lg fulgi de ciocolata

Intr-un vas adanc amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea).
In alt vas batem  cu un tel ingredientele umede ( laptele, untul topit, oul, coaja de portocala, esenta de vanilie).
Adaugam ingredientele umede peste cele uscate, le amestecam usor si adaugam fulgii de ciocolata.
Punem compozitia rezultata cu ajutorul unei linguri in formele de briose tapetate cu hartie speciala cat sa se umple 2/3 din forma si apoi coacem cu in cuptorul preincalzit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu