Blat: 6 oua mari, 200gr zahar, 40ml apa, 40ml ulei, 3 lg cu varf de cacao, 200 gr faina, un pliculet praf de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca cu uleiul pana devine ca o maioneza subtire.
...aici intervine ajutorul Tony...
Albusurile se bat spuma tare.
...si iar mi-a venit un Tony in ajutor...
Cand sunt bine batute se pune zaharul si apa, pasta de galbenusuri si se amesteca. Se pune apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se pune compozitia in tava si se coace in cuptorul preincalzit.
Pentru siropul de zahar: 500 ml apa, 250 gr zahar, 1 plic capuciono ciocolata si 2 lg lichior de cafea
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu zaharul si se lasa sa dea cateva clocote. Se ia de pe foc, se lasa sa se recoreasca putin si adaugam plicul de capucino si lichiorul. Lasam sa se raceasca complet apoi.
Crema: 300 gr branza proaspata de vaci, 200 ml frisca lichida, zahar pudra dupa gust, 3 oua , 6 lg zahar, un pliculet zahar vaniliat, un plic, 10 gr gelatina granule.
Mixam ouale cu 6 lg de zahar si apoi fierbem compozitia pe aburi pana se ingroasa putin. O lasam apoi la racit.
Mixam branza cu frisca lichida, zahar pudra dupa gust si pliculetul de zahar vaniliat pana devine o crema fina.
Gelatina o punem la hidratat in putina apa pentru 5-10 minute si apoi o punem la topit pe aburi.
Amestecam crema de branza cu gelatina si cu crema de oua racita bine de tot.
Intr-o tava cu peretii detasabili punem blatul, il insiropam bine si punem pese el crema de branza. Nivelam bine si apoi presaram cacao. Dam prajitura la rece cateva ore inainte de a o taia.
Ar fi ideal daca ati scrie si dimensiunile tavilor ,pentru bucataresele incepatoare :)
RăspundețiȘtergere