luni, 10 mai 2010

Ciorba de curcan




2 pulpe inferioare de curcan, 2 morcovi, 1 radacina partunjel, o bucata de telina, o ceapa,1 ardei gras verde sau galben, 4 catei de usturoi, 3 linguri de orez, o cana de smantana, 2 galbenusuri, sare, piper, o legatura de leustean, patrunjel verde, zeama de lamaie pentru acrit.

Pulpele de curcan se pun la fiert in apa cu sare. Se spumeaza de mai multe ori pana ramane supa limpede.
 Morcovii, patrunjelul, telina, ceapa si ardeiul se taie cubulete.
Dupa ce carnea a fiert de jumatate se adauga in oala legumele si se lasa sa fiarba in continuare.
Cand incepe sa se desprinda carna de pe os se scot pulpele, se dezoseaza, se taie cubulete si se pun inapoi in oala cu ciorba. Orezul se spala si se pune si el la fiert in ciorba. Usturoiul se piseaza si se adauga in oala cand toate sunt fierte Se potriveste ciorbita la gust de sare si piper, se adauga leusteanul tocat si se opreste focul.
Se face un sos din galbenusuri, smantana si zeama de lamaie. Acest sos se toarna in fir subtire in oala cu ciorba dupa ce aceasta s-a racorit putin.
Se mai presara patrunjel verde tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu