1 piept de pui
2 cepe
1 ardei gras
100 ml bulion
3-4 codite de ceapa verde
cimbru proaspat
sare, piper, busuioc, oregano
feliute de cascaval
cateva felii de bacon sau sunca
Cartofii se spala bine si se fierb cu coaja in apa cu sare de jumatate. Se lasa apoi la racit si se curata.
Pieptul de pui se fierbe in apa cu o lingurita de sare, se lasa la racit si apoi se toaca.
Ceapa si ardeiul se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se incing 2-3 linguri ulei de masline si apoi se pune in el ceapa si ardeiul la calit. Cand acestea s-au inmuiat se adauga pieptul de pui tocat si bulionul. Se condimenteaza si se lasa sa dea 2-3 clocote. Se ia de pe foc si se adauga coditele de ceapa verde si cimbrut tocat. Se amesteca.
Cartofii se taie in 2 si cu ajutorul unei lingurite se scobesc cu grija ca sa nu se rupa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se asaza cartofii si apoi cu o lingurita ii umplem cu carnea de pui.
Se asaza feliute de bacon si de cascaval peste cartofii umpluti si apoi dam tava la cuptor aproximativ 20 de minute pana se rumenesc.
...si am facut si o ciupercuta umpluta pentru ca imi mai ramasese putina umplutura...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu