Si ca sa nu raman cu un gust ffff amar si cu pofta de ceva din acele vremuri m-am gandit sa imi prepar totusi ceva cu specific spaniol: tortilla de patatas...Se prepara si in acel restaurant, pe aceasta nu o refuzam nici atunci, e accesibila oricui si se prepara repede...
Avem nevoie de :
300 gr cartofi (cam 4 cartofi mai maricei)
1 ceapa mica
5 oua
sare, piper, ulei pentru prajit.
Cartofii ii curatam, ii taiem felii si ii punem la calit in ulei incins impreuna cu ceapa taiata solzisori (nu trebuie sa se rumeneasca ).
Intre timp batem ouale cu putina sare si piper.
Cartofii ii scoatem , ii strecuram de ulei si ii adaugam peste oua. Amestecam usor.
Intr-o tigaie mai mica (eu am folosit una prea mare pentru aceste cantitati) incingem 1 lg ulei. Turnam compozitia cu oua , fara sa amestecam si o lasam sa se prajeasca la foc mic. Cand consideram ca e bine inchegata o intoarcem cu ajutorul unui farfurii intinse.
O prajim si pe cealalata parte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu