miercuri, 15 februarie 2012

Prajitura cu afine




Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1/2 praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand, faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt si verificam cu o scobitoare cand e gata.

Siropul: 5-6 linguri de zahar, 150 ml apa, o esenta de vanilie. Se pun impreuna la fiert cateva minute si apoi se lasa la racit.
Crema : 400 gr afine (congelate am avut eu), 400 ml frisca lichida, 1/2 pliculet gelatina granulata.
Am lasat afinele la decongelat. Jumatate din ele le-am dat prin blender pana s-au transformat intr-un piure.

Am batuta frisca pana s-a intarit si am lasat-o putin deoparte.
Gelatina am hidratat-o cam 10 minute in putina apa iar apoi am topit-o pe aburi.
Am amestecat piureul de afine cu gelatina topita iar apoi am adaugat frisca batuta si am mai mixat putin. Am adaugat restul de afine si am amestecat usor cu o lingura de lemn ca sa nu se zdrobeasca afinele.
Am insiropat blatul si am intins deasupra crema de afine.

Am dat la frigider cam 2 ore iar apoi am facut o glazuta din 200 gr ciocolata cu lapte pe care am topit-o pe aburi  impreuna cu putina frisca lichida , am lasat-o sa se racoreasca putin iar apoi am intins-o peste prajitura.

Am dat prajitura din nou la rece si apoi am portionat-o.

2 comentarii:

  1. superrrr.mi-a iesit si mie perfect e foarte buna multumesc pentru reteta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. imi spuneti, va rog, ce dimensiune are tava? multumesc!

    RăspundețiȘtergere