joi, 14 octombrie 2010

Tarta cu mezeluri si ciuperci



....si din categoria sa gatim cu ce mai avem prin frigider va propun aceasta tarta care este  buna atat calda cat si rece , perfecta pentru pachetel la serviciu...

Avem nevoie de:  400 gr aluat foietaj
                            mezeluri (de care aveti prin frigider - eu am folosit muschiulet afumat, 1 carnat cabanos si
                            salam
                            5-6 ciuperci champignon
                            1 ceapa
                            1 ardei
                            cascaval razuit (eu am pus cam o jumatate de cana)
                            4 oua
                            150 gr smantana
                            sare, piper, oregano, nucsoara
   Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei si apoi se asaza in tava de tarta. Taiem cu un cutit surplusul de aluat de pe margini.
   Ceapa si ardeiul se curata, se toaca si se pun la calit impreuna cu 2-3 lg de ulei. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile curatate si taiate felii.


Se lasa la foc pana scade zeama pe care o vor lasa ciupercile. Lasam apoi la racit.
   Mezelurile se taie cubulete.
   Ouale se bat si se amesteca cu smantana, sare, piper, oregano si nucsoara dupa gust si apoi adaugam la oua si smantana mezelurile, ceapa, ardeiul si ciupercile racite, cascavalul razuit. Le amestecam pe toate si turnam compozitia peste aluatul din tava.

   Dam la cuptorul preincalzit si verificam cu o scobitoare cand e gata



                            
                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu