....si din categoria sa gatim cu ce mai avem prin frigider va propun aceasta tarta care este buna atat calda cat si rece , perfecta pentru pachetel la serviciu...
Avem nevoie de: 400 gr aluat foietaj
mezeluri (de care aveti prin frigider - eu am folosit muschiulet afumat, 1 carnat cabanos si
salam
5-6 ciuperci champignon
1 ceapa
1 ardei
cascaval razuit (eu am pus cam o jumatate de cana)
4 oua
150 gr smantana
sare, piper, oregano, nucsoara
Foietajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei si apoi se asaza in tava de tarta. Taiem cu un cutit surplusul de aluat de pe margini.
Ceapa si ardeiul se curata, se toaca si se pun la calit impreuna cu 2-3 lg de ulei. Cand s-au inmuiat se adauga ciupercile curatate si taiate felii.
Se lasa la foc pana scade zeama pe care o vor lasa ciupercile. Lasam apoi la racit.
Mezelurile se taie cubulete.
Ouale se bat si se amesteca cu smantana, sare, piper, oregano si nucsoara dupa gust si apoi adaugam la oua si smantana mezelurile, ceapa, ardeiul si ciupercile racite, cascavalul razuit. Le amestecam pe toate si turnam compozitia peste aluatul din tava.
Dam la cuptorul preincalzit si verificam cu o scobitoare cand e gata
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu