un pui de aprox 1,5 kg ( sau pulpe de pui ca si in cazul meu)
12 bulbi mici de ceapa,
100 gr bacon
2 fire de cinbru proaspat si 2 fire de patrunjel
2 foi de dafin
50 gr unt
30 gr faina
4 lg de coniac ( de preferat unul mai vechi, mai parfumat)
500 ml vin rosu sec (pentru a obtine gustul caracteristic ar fi recomandabil sa folositi un vin veritabil de Burgundia)
300 gr champignon
sare, piper
Verdeata se spala, se scurge .
Se curata 2 cepe din cele 12 si se toaca marunt. Baconul se taie si cat mai fin.
Carnea de pui se spala ( se transaza daca este cazul) si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se presara carnea cu sare si piper dupa gust.
Se topesc 2 lg de unt intr-o tigaie si se pune in el la calit timp de 5 minute restul de ceapa si baconul taiat.
Se scot apoi pe servetele absorbante si se pastreaza la cald.
Carnea de pui se prajeste pe toate partile in grasimea ramasa pana devine crocanta. Se adauga ceapa tocata si apoi se presara peste ea putina faina. Se toarna apoi coniacul si se lasa pana se evapora. Se adauga apoi vinul si legatura de verdeata si se fierbe innabusit inca 40 de min.
Ciupercile se spala, se curata si se taie pe jumatate sau pe sfert, in functie de marime. Calitile 4 min in restul de unt topit si se condimenteaza cu sare si piper.
Se iau bucatile de pui din oala, se strecoara sosul printr-o strecuratoare si apoi se pune inapoi in oala.
Se adauga apoi ciupercile, sunca si bucatile de carne. Se lasa la fiert inca 5 min.
Inainte de servire se presara patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu