un pachet spaghete
Pentru chiftelute: 500 gr carne tocata, 1 ceapa, 2 oua, 1 felie paine, 1 legatura marar, 1 lg busuioc uscat, 100 gr faina, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1 cutie de rosii decojite (600 gr), busuioc uscat, 2 lg ulei, 3 catei de usturoi , sare, piper.
Se amesteca carnea tocata cu ceapa rasa, cu painea inmuiata si stoarsa bine, cu ouale si mararul tocat. Se condimenteaza cu busuioc, sare si piper, se amesteca bine si se formeaza chiftelutele care apoi se trec prin faina si se prajesc in uleiul incins.
Sosul: Taiem rosiile marunt si le punem intr-o tigaie in care am incins 2 lg de ulei, adaugam putina apa si lasam la fiert la foc mic cateva minute. Adaugam usturoiul pisat, sare si piper, punem chiftelutele prajite , presaram busuioc si mai lasam sa fiarba 10 minute.
Fierbem pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet, le trecem pe sub un jet de apa rece si le lasam la scurs.
Punem pastele scurse intr-o farfurie si turnam peste ele chiftelele cu sos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu