joi, 16 septembrie 2010

Tort de piersici

   Un tort pe care l-am facut cu ocazia zilei de nastere a fetitei mele dragi...


   un blat din 8 oua, 8 lg de zahar, 6 lg de faina, 2 lg cacao, o lingurita praf de copt.
Ouale se separa. Albusurile se bat cu zaharul spuma tare, se adauga rand pe rand galbenusurile si amestecam usor cu o lingura de lemn, se adauga apoi si faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam usor si punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt. Verificam cu o scobitoare cand e gata.
   Siropul: 5-6 lg gr zahar, 200 ml apa si o esenta de vanilie. Se pun impreuna la fiert 2-3 minute si apoi se lasa la racit:.
   Crema: 500 gr piersici bine coapte, 500 ml frisca lichida, un pachet 10 gr gelatina granule, zahar pudra dupa gust.
Piersicile se curata si se zdrobesc, frisca de bate tare. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si apoi o topim pe baie de abur. Adaugam gelatina topita la piureul de piersici si daca ni se pare acrisoara compozitia putem pune si putin zahar pudra dupa gust ,  le amestecam bine si apoi le punem peste frisca batuta. Mai mixam putin si gata.
   Montarea: blatul se taie in doua, se insiropeaza bine si apoi umplem cu crema de piersici. Dam la rece 2-3 ore si apoi ornam dupa preferinata cu frisca batura






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu