8 cartofi mai mari, 6 oua, mezeluri ( eu am folosit bacon, salam uscat si carnati de casa afumati), 300 gr smantana, sare, piper,nucsoara, cascaval razuit pentru pus deasupra.
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara, se lasa la racit, se decojesc si se taie rondele.
Ouale se fierb tari iar mezelurile se taie cubulete.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se asaza un strat de cartofi, unul de mezeluri si unul de oua taiate rondele, se repeta operatiunea pana terminam toate ingredientele avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.
Smantana o amestecam cu sare, piper si nucsoarta dupa gustul si o turnam peste cartofi.
Dam vasul la cuptor 20-25 de minute , apoi scoatem vasul, presaram cascavalul razuit si mai dam la cuptor pana se topeste cascavalul.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu