Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 1/2 praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand, faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt si verificam cu o scobitoare cand e gata.
Siropul: 5-6 linguri de zahar, 150 ml apa, o esenta de vanilie. Se pun impreuna la fiert cateva minute si apoi se lasa la racit.
Crema:500 gr nectarine bine coapte, 500 ml frisca lichida, un 10 gr gelatina granule, zahar pudra dupa gust.
Nectarinele se curata si se zdrobesc, frisca de bate tare. Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si apoi o topim pe baie de abur. Adaugam gelatina topita la piureul de nectarine si daca ni se pare acrisoara compozitia putem pune si putin zahar pudra dupa gust , le amestecam bine si apoi le punem peste frisca batuta. Mai mixam putin si gata.
Montarea: Taiem blatul in doua, il insiropam bine si apoi il umplem cu crema de nectarine. Dam la rece cateva ore si apoi il ornam cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu