luni, 23 noiembrie 2009

Friptura de porc umpluta





1 kg pulpa de porc,
 1 fir carnat de casa,
 cativa  catei usturoi,
 condimente (sare, piper, cimbru ),
 putin ulei,
 100 ml vin alb demisec


Pulpa de porc se taie pe la mijloc astfel incat sa nu se desprinda de tot cele doua bucati .
Se bate cu ciocanul de snitele pentru a o fragezi.
Se asezoneaza cu sare si piper. Se pune la mijloc carnatul si se ruleaza.
Se leaga pentru a nu se desface.

Se unge o tava de yena cu putin ulei si  se pune pulpa de porc in vas. Condimentam cu sare, piper si cimbru.
De jur imprejurul bucatii de carne punem catei de usturoi.

Adaugam in vas 100 ml apa si 100 ml vin.
Se pune la cuptor aproximativ 1 ora si 20 min. La inceput tava sa fie acoperita cu o folie de aluminiu si cand carnea e aproape gata se ia jos folia si se mai lasa inca 15 minute pentru a se rumeni mai frumos.

Sosul din tava nu il aruncam ci il blenduim si il folosim langa friptura. Este delicios

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu