...si nu-i asa ca se integreaza perfect in peisajul de toamna???.....
Reteta asadar:
3 oua
250 gr faina
100 gr nuci tocate
250 gr zahar
250 gr morcov dat pe razatoarea mica
150 ml ulei
1 plic zahar vaniliat
un varf cutit scortisoara
un varf cutit sare
zeama de la 1/2 lamaie
coaja rasa de lamaie cam 1 lgt
1 pliculet praf de copt
Separam ouale.
Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma tare..
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul ca la o maioneza.
Faina o amestecam cu nuca, zaharul vaniliat, praful de copt, scortisoara si sarea si o incorporam in spuma de oua.
Adaugam si coaja si zeama de lamaie.
Iar la final adaugam si morcovii rasi si amestecam usor.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de chec.
Turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit cam 40-45 minute.
Facem testul scobitorii ca sa vedem cand e gata.
Checul copt il lasam sa se raceasca iar apoi cine doreste il poate pudra cu zahar. Mie mi s-a parut destul de dulce asa ca nu l-am mai pudrat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu