joi, 9 octombrie 2014

Prajitura cu mere si bezea

Ce poate fi mai bun acum toamna decat o prajitura cu mere proaspete , bio, culese de la noi din gradina???

Pentru o tava mai mica de prajitura avem nevoie de :
120 gr unt
120 gr zahar tos
4 galbenusuri
180 gr faina
1 lgt praf de copt
un praf de sare
1 lg zahar vaniliat
putin lapte (cam 30-50 ml)
unt cat o nuca
1,5 kg mere
putina zeama de lamaie
4 albusuri
150 gr zahar pudra
Untul moale il mixam cu zaharul, zaharul pudra, sarea si galbenusurile.
Faina o amestecam cu praful de copt.
Incorporam faina in crema cu oua si unt , alternand cu laptele (trebuie sa obtinem o compozitie asemanatoare celei de briose).
Turnam commpozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit cam 15-20 minute (nu trebuie sa fie coapta de tot).
Intre timp ne ocupam de mere pe care le spalam, curatam si razuim.
Merele rase le stoarcem putin cu mana si le punem putin la calit in unt pana scade zeama pe care o lasa. Le stropim cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Albusurile le batem spuma cu zaharul pudra.
Scoatem prajitura din cuptor si punem peste ea merele calite. Intindem deasupra spuma de albusuri si mai dam la cuptor inca 15-20 minute.
Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca (cine are rabdare....noi nu am avut ) si o portionam.
I

Un comentariu: