Aluatul: 500 gr faina, 25 gr drojdie proaspata, 50 gr unt, 50 gr smantana, 200 ml lapte, 70 gr zahar, 2 oua.
Umplutura: 200 gr nuca macinata, 100 gr unt, 100 gr zahar.
Frecam drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, adaugam putin lapte caldut, amestecam si presaram putina faina. Lasam 10-15 min pana se umfla.
Ouale se freaca cu restul de zahar, se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina, alternand cu laptele. Se framanta bina aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp pregatim pentru umplutura: frecam bine untul cu zaharul pana se topeste.
Intindem o foaie din aluatul dospit, ungem foaia cu untul amestecat cu zaharul si presaram nuca macinata. Rulam foaia cu grija si apoi taiem rondele de 1,5 cm grosime.
Punem rondelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut cu putin lapte si le coacem in cuptorul preincalzit cam 30 de min.
Cand sunt rumenite le scoatem , le ungem cu un sirop din apa si zahar si le lasam sa se raceasca acoperite cu un prosop.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu