miercuri, 23 februarie 2011

Cotlet cu orez si ciuperci



4 felii cotlet de porc fara os, 300 gr ciuperci proaspete,o ceapa, o cana de orez, o ceasca de smantana, faina,  100 gr unt gr unt, sare, piper.
Incingem jumatate din unt intr-o craticioara, adaugam orezul spalat si scurs si il calim putin . Stingem cu 2 cani de apa calda sau supa de pui si lasam la fiert.
Incingem restul de unt intr-o tigaie. Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper proaspat rasnit, le dam prin faina si le punem la prajit in untul incins pe ambele parti. Cand sunt bine patrunse le scoatem si le pastram la cald.
In untul in care am prajit si carnea punem la calit ceapa taiata solzisori. Cand incepe se se inmoaie adauga ciupercile curatate si taiate felii. Le lasam la foc mic pana scade zeama pe care o lasa, le condimentam cu sare si piper si apoi adaugam smantana amestecata cu o lingura de faina. Lasam sa dea 2-3 clocote pana se ingroasa putin sosul.
Servim cotletul langa sosul de ciuperci si orez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu