marți, 31 octombrie 2017

Briose cu dovleac (fara zahar)






- pentru 18 briose -

250 gr faina
250 gr piure de dovleac copt (dovleac placintar )
2 oua
100 ml ulei
100 ml lapte
1 lgt esenta de vanilie
un varf de cutit de cuiosoare macinate
1/2 lgt scortisoara
1 lgt bicarbonat
zeama de lamaie

Optional pentru crema : 

1 avocado bine copt
1 banana
1lgt pudra de roscove (karob)
De aceasta data eu am avut piureul de dovleac gata facut  (piure ramas de la o placinta cu dovleac) dar in cazul in care nu il avem ne ocupam pentru inceput  de dovleacul pe care il spalam, il taiem in sferturi pe  lung si ii scoatem samburii. 
Asezam dovleacul intr-o tava si il dam la cuptor pana se inmoaie. 
Indepartam coaja de la dovleacul copt iar miezul il zdrobim pana obtinem un piure .

Intr-un bol punem piureul de dovleac, cele 2 oua, laptele, uleiul si esenta de vanilie. Le mixam.
 Adaugam treptat faina amestecata cu scortiosoara si pudra de cuisoare pana o incorporam pe toata. Intr-o canita punem bicarbonatul si il stingem cu putina zeama de lamaie. Turnam in compozitia pentru briose si amestecam usor. 

Tapetam tava de briose cu hartiutele speciale si repartizam compozitia in aceste forme in mod egal.
Avem grija sa nu umplem formele mai mult de 2/3 pentru ca briosele vor creste la copt. 
Dam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 25 de minute sau pana trec de testul scobitorii. 

Se lasa sa se racoreasca iar apoi se pot servi . Aceste briose au o textura usor umeda si cremoasa.


Iar daca doriti si o crema pentru ele va recomand cu incredere  ”ciocolata bebelusului ”  adica : 

1 avocado bine copt mixat cu o banana bine coapta si ea si o lingurita pudra de roscove .

Pentru aspect eu am mai presarat deasupra cipsuri de cocos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu