Pentru aluat :
300 gr faina
200 gr unt rece
2 galbenuse
1-2 lg apa f rece
un praf de sare
Intr-un bol mai mare punem faina, untul taiat cubulete si galbenusurile. Cu degetele incepem sa framantam rapid pana putem forma o bila din aluat. Daca mai e nevoie adaugam 1-2 lg apa f rece. Nu trebuie sa framantam mult pentru a nu se te topi untul.
Formam o minge de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o dam la frigider 15-20 minute.
Ungem o forma de tarta cu unt.
Scoatem aluatul de la frigider si il intindem pe o hartie de copt intr-un cerc putin mai mare decat forma de tarta.
Cu ajutorul hartiei de copt rasturnam aluatul in forma de tarta si cu degetele il aranjam pe margine.
Intepam aluatul cu o furculita din loc in loc.
Peste aluat asezam o hartie de copt si deasupra asezam boabe de fasole pentru a nu se umfla aluatul la copt.
Dam tarta la cuptorul preincalzit la 170 grade cam 10 minute. Indepartam apoi hartia cu fasolea si ma lasam la cuptor inca 5 minute pentru a se coace bine si mijlocul.
Umplutura:
150 gr zahar
4 galbenusuri
60 gr amidon
coaja rasa de lamaie (bio)
100 ml zeama de lamaie (zeama de la o lamaie mai mare)
200 ml smantana pentru frisca
Punem toate ingredientele intr-o craticioara , le amestecam bine cu un tel si le fierbem la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa crema.
Crema calda o turnam peste coaja de tarta racita. Nivelam.
Bezeaua: 4 albusuri se bat bine cu 8 lg zahar pudra pana zaharul se topeste si obtinem o spuma tare.
Cu un pos punem bezeaua peste tarta iar apoi o dam foarte putin la cuptor la temperatura mare , doar pana bezeaua se maroneste putin. Cine are pistol de caramelizat nu mai pune tarta la cuptor ci il foloseste pe acela pentru a carameliza putin bezeaua.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu