luni, 3 martie 2014

Piept de rata cu salata calda de fasole verde

 Duminica am vrut sa ne rasfatam putin cu acest pranz gustos si usor de preparat.



4 jumatati piept de rata (eu am avut de la rate crescute la curte)
sare, piper
800 gr fasole verde (congelata am avut eu)
2 lg susan
1 lg sos de soia
1 lg ulei de masline
1 lg ulei de susan
1 lg otet de orez
In primul rand ne ocupam de pieptul de rata pe care il scoatem din frigider cu o ora inainte de preparare.
Pieptul de rata il spalam iar apoi il stergem cu un prosop. Crestam pielea in forma de romburi cu un cutit bine ascutit . Il condimentam cu sare si piper.

Intr-o tigaie rece si fara grasime asezam pieptii de rata cu pielea in jos si ii dam la foc mediu cam 6-7 minute.

 Astfel pe masura ce tigaia se incinge incepe sa se topeasca si grasimea de pe pieptul de rata.

Intoarcem pieptii de rata si pe cealalta parte si mai lasam la foc 3-4 minute.
 Asezam pieptul de rata intr-o tava si il dam la cuptorul incins 8 minute daca il vrem mai in sange sau 10 minute daca il vrem putin mai facut asa cam l-am facut si eu (la noi sotul si copii nu suporta ideea de carne mai in sange).

Intre timp fierbem fasolea in apa cu sare timp de 8 minute.
Din uleiul de masline, uleiul de susan , sosul de soia si otetul de orez facem un dressing.


Susanul il prajim putin intr-o tigaia fara grasime.
Scurgem fasolea fiarta de apa, adaugam dressingul si susanul si amestecam.
Pieptul de rata il scoatem din cuptor , il lasam sa se odihneasca 10 minute iar apoi il putem felia.

Il servim langa salata de fasole.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu