duminică, 2 martie 2014

Sofficini cu pui si cascaval



250 gr faina
150 ml lapte
25 gr unt
sare
Umplutura:
friptura de pui, cascaval
Pentru crusta: 2 albusuri de ou, pesmet
ulei pentru prajit

Punem la fiert laptele cu untul si sarea. Cand da in clocot adaugam toata faina odata si amestecam energic. Rasturnam aluatul pe masa presarata cu faina iar apoi lasam sa se racoreasca putin (cat sa putem framanta).

Framantam apoi aluatul si facem o bila de aluat pe care o invelim in folie alimentara si o lasam la racit la temperatura camerei.

Intindem aluatul racit intr-o foaie cat mai subtire si cu ajutorul unei forme sau pahar taiem cerculete cu diametrul de 7-8 cm.

Asezam pe fiecare cerculet putina carne de pui si putin cascaval. Pliem si apasam putin marginile ca sa nu iasa umplutura.


Batem usor albusurile cu o furculita fara sa faca spuma, dam sofficini prin albus , apoi prin pesmet iar apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti. Le scoatem pe servetele ca sa eliminam excesul de ulei. Le servim calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu