....micul dejun preferat al baietelului meu...gustos si rapid de preparat....
1 ceapa mica
2-3 catei de usturoi
5-6 rosii bine coapte.
4 oua
sare, piper
ulei de masline
busuioc proaspat
In putin ulei de masline calim ceapa si usturoiul fin tocate.
Intre timp ne ocupam de rosiile pe care le dam prin blender pentru a obtine un suc. Turnam sucul de rosii peste ceapa si usturoi si lasam sa fiarba putin sosul pana se ingroasa.
Condimentam cu sare si piper.
Cand sosul a scazut suficient luam cate un ou , il spargem cu grija intr-o farfurioara iar apoi il turnam in tigaia cu sosul de rosii. Procedam la fel cu toate cele 4 oua (sau cate doreste fiecare....noua ne-a ajuns cate unul la fiecare si cum suntem 4 am facut 4 oua).
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 1 -2 minute pana se incheaga putin ouale (mijlocul sa ramana moale).
Presaram deasupra busuioc tocat si servim cu paine prajita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu