miercuri, 23 mai 2012

Chessecake cu fructe de padure



 Pentru blat:
400 gr biscuiti simpli
250 gr unt
 Biscuitii ii maruntim in robotul de bucatarie.
Punem pesmetul de biscuiti intr-un bol mai mare si adaugam untul topit.


Amestecam pana obtinem o pasta.

Ungem o forma de tort cu peretii detasabili cu unt si punem in forma pasta de biscuiti. Nivelam cu o lingura avand grija sa imbracam in pasta si peretii formei. Dam forma la rece pana pregatim umplutura.


 Umplutura: 500 gr branza de vaci mai moale, 250 gr mascarpone, 170 gr zahar, 4 oua, 2 lg de faina, 2 plicultete zahar vaniliat.
Mixam branza cu zaharul pana obtinem o crema fina.
Adaugam ouale si mai mixam 1-2 minute.


Incorporam in crema faina si mascarponele.

Turnam compozitia peste blatul de biscuiti

si dam la captorul preincalzit pana se rumenesc frumos marginile.

 Oprim focul si lasam prajitura inca o ora in cuptor cu usa intredeschisa.

Servim cu sos de capsuni preparat dupa reteta de aici si fructe de padure (congelate in cazul nostru).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu