O reteta simpla si rapida ...
un pachet aluat foietaj de 400 gr
5-6 felii de sunca
100 gr telemea de oaie
4 oua mari
un pahar de smanatana
sare, piper dupa gust.
Aluatul il lasam la dezghetat la temparatura camerei si apoi il intindem intr-o tava de tarta unsa cu putin unt. Taiem marginile cu un cutit ascutit.
Sunca o taiem fasiute subtiri si o punem la rumenit intr-o tigaie. O scoatem apoi pe servetele pentru a absorbi excesul de grasime.
Batem ouale cu smantana, adaugam branza data de razatoare si condimentam cu putina sare si piper (nu multa sare pentru ca avem deja branza care e sarata si sunca la fel ).
Presaram sunca peste aluat.
Turnam deasupra amestecul de oua, smantana si branza .
Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
...si pentru ca aluatul meu a fost de 800 gr si mi-a ramas jumatate din el din restul am facut niste carnaciori in foietaj si cateva saleuri....au fost foarte bune si acestea ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu