Somonul preparat in acest mod se serveste la aperitive cu felii de paine prajita si unt sau in salate.....pentru ca era foarte tarziu noi nu am mai stat sa prajim paine ci am servit doar cu paine simpla ....oricum a fost delicios si abia astept sa incerc din nou reteta ....
avem nevoie de :
o bucata file de somon (cam 400 de grame a avut al nostru)
lamai ( cam 3-4 bucati)
2 ardei foarte iuti
4-5 catei de usturoi
ulei de masline extra virgin
sare, piper
Somonul se taie in fasii .
Se storc lamaile.
Intr-un bol turnam putin suc de lamaie, punem un strat de somon, presaram sare si piper, mai stropim iar cu suc de lamaie, punem un alt strat de somon si tot asa pana asezam in bol tot somonul. Deasupra mai punem iar putina zeama de lamaie. (astfel incat bucatile de peste sa fie acoperite cu suc de lamaie). Vom vedea cum imediat pestele incepe sa se deschida la culoare.
Lasam sa stea 10-15 minute.
Intre timp curatam usturoiul si il taiem marunt. Maruntim si ardeii iuti.
Scurgem somonul de sucul de lamaie, presaram usturoiul si ardeii iuti maruntiti ,
mai punem putina sare si piper daca e nevoie, stropim cu ulei de masline.
Amestecam usor si mai lasam la rece acoperit cu o folie alimentara inca cel putin 1 ora. Cel mai bun e daca sta pana a doua zi.
Bine inteles ca noi am inceput sa gustam imediat .....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu