Sambata sotul meu a fost cel care a facut cumparaturile si a venit acasa printre altele si cu aceasta bucata de coaste. Am analizat-o putin si dupa cum arata mi-am dat seama ca ar merge mult mai bine facuta la cuptor decat pe gratar asa ca dupa ce am stat si m-am gandit putin cum sa o prepar m-am pus pe treaba.
Intai am spalat costitele si le-am sters cu un servet.
Am facut apoi o marinata din :
1ceapa potrivita tocata
2 catei de usturoi zdrobiti
2 lg mustar
2 lg sos de soia
2 lg bulion de casa
2 lg ketchup
3 lg ulei de masline
sare, piper
1 lgt salvie uscata
1/2 lgt cimbru uscat
Le-am amestecat bine pe toate si am obtinut un fel de sos foarte aromat cu care am uns bucata de coaste . Am asezat-o intr-o tava si am dat-o la marinat la frigider cam 2 ore acoperita cu o folie alimentara.
Dupa acest timp am scos tava de la frigider, am mai adaugat 3-4 lg de apa in tava, am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat costita la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 45-50 minute. Intre timp am scos tava din cuptor si am intors costita pe cealalta parte. Dupa cele 45-50 minute am indepartat folia de aluminiu si am mai lasat costita la cupor sa se rumeneasca inca 15-20 minute.
Noi am servit-o alaturi de o portie de orez cu legume si salata de naut.
A fost o masa gustoasa si colorata care s-a potrivit numai bine cu o zi insorita de sfarsit de mai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu