miercuri, 25 noiembrie 2015

Paste cu cartofi


Aceasta este una dintre mancarurile pe care bunica le facea des in zilele de post si nu numai. Nu am facut aceasta postare pentru reteta pentru ca ma gandesc ca mai toata lumea a gustat macar o data astfel de paste si da, stiu nu sunt tocmai potrivite pentru silueta dar ma gandeam ca sa va mai dau o idee  pentru zilele de post. 

Aveti nevoie de:

cartofi (cam 800 gr)
ulei
1 ceapa
1 lgt boia dulce
un pachet macaroane fara ou (eu am folosit scoici)
sare, piper

Cartofii se curata, se taie cubulete si pe fierb in apa cu putina sare.
Intre timp se fierb si pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si punem la calit ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a inmuiat adaugam boiaua, amestecam si tragem tigaia de pe foc.
Cartofii fierti ii scurgem de apa in care au fiert si ii zdrobim cu o furculita. Adaugam cartofii fierti si zdrobiti peste ceapa cu boia din tigaie. Amestecam. Adaugam apoi si pastele fierte , limpezite si scurse de apa si le amestecam si pe ele cu cartofii.Condimentam cu sare si piper.
Servim imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu