marți, 19 februarie 2019

Lapte de caju

   


     De vreo 2-3 ani am descoperit si noi laptele vegetal si de atunci il prepar in casa macar o data pe saptamana. Il folosesc in zilele de post dar nu numai , simplu sau in diferite preparate cum ar fi smoothie, clatite, briose.
    Am incercat diferite variante de lapte vegetal (din soia, cocos, migdale, nuci sau ovaz ) dar preferatul ramane acesta.
     Reteta e simpla si rapida si nu aveti nevoie decat de  un blender bun , apa si caju.

100 gr caju se pune la hidratat peste noapte sau macar 4-5  in putina apa (cat sa treaca apa peste el).
Dimineata se strecoara caju de apa in care a fost lasat la hidratat si se adauga in blender impreuna cu 1 litru de apa plata.
Se mixeaza cateva minute incepand de la treapta inferioara a blenderului si apoi se creste viteza pana la miximum.
Daca se doreste se pot adauga diferita arome cum ar fi extract de vanilie sau miere pentru un lapte putin indulcit. Eu prefer varianta simpla.
Laptele de caju se strecoara si apoi se poate servi sau depozita la frigider .
Se poate consuma in termen de 3-5 zile de la preparare .
Nu-i asa ca e simplu? Si garantat mai bun si mai sanatos decat orice alta varianta de lapte vegetal din comert .




   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu