vineri, 18 decembrie 2015

Maioneza din avocado (de post)



Tocmai ma pregatesc sa mai prepar o portie din aceasta maioneza pe care am descoperit-o in acest post si pe care de atunci o ador. Eu am folosit-o pana acum in salata de vanata, salata de cartofi, in sandwich . Este cea mai buna maioneza de post incercata pana acum si cu siguranta mult mai sanatoasa ca si restul.

Avem nevoie de:
1 avocado bine copt
1 lgt mustar
zeama de la 1/2 lamaie
5 lg ulei
sare, piper dupa gust

Zdrobim bine, bine pulpa de avocado (eu am folosit un blender pentru aceasta operatiune).
Peste piureul de avocado adaugam 1 lgt mustar iar apoi incepem sa mixam adaugand uleiul putin cate putin ca la o maioneza obisnuita. Adaugam si zeama de lamaie iar la sfarsit punem sare si piper dupa gust.

vineri, 4 decembrie 2015

Biscuiti cu unt




Maine vine Mos Nicolae iar noi am fost cuminti si ne-am pregatit cu o portie de biscuitei de casa fragezi si gustosi....numai buni langa o cana cu lapte...sau cafea. Va las si voua rapid reteta in caz ca va tenteaza si pe voi o portie.

500 gr faina
150 gr zahar
250 gr unt rece
2 oua
1 pliculet praf de copt
1 varf de cutit de sare
2 pliculete zahar vaniliat

pentru toping:- 1 tableta de ciocolata (milka am folosit eu)
                       -fulgi de migdale

Pentru aluat:

Punem intr-un bol mai mare faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, zaharul, untul rece taiat in cubulete, ouale, zaharul vaniliat (toate ingredientele mai pe scurt), le amestecam si framantam pe toate impreuna. Facem un aluat caruia ii dam o forma de minge si il lasam sa se odihneasca 15-20 minute (o pauza de alaptat Sofia in cazul meu).

Presaram putina faina pe blatul de lucru si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime.

Decupam biscuitii in forma de cerc....sau orice alta forma doriti, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptorul preincalzit la 170 grade cam 15 minute.
Scoatem biscuitii din cuptor si  ii lasam sa se raceasca in tava .
(mie mi-au iesit doua tavi de biscuiti din aceste ingrediente)

Intr-o craticioara topim ciocolata pe aburi si glazuram cu ea biscuitii. Pana nu se intareste ciocolata presaram deasupra si cativa fulgi de migdale iar apoi lasam sa se intareasca glazura.



...si pentru ca ne-au iesit  biscuitei buni, buni si fragezi nu garantez ca mai raman si pentru Mosul...