luni, 24 iunie 2013

Tort Clubul lui Mickey Mouse pentru Maya









Tort carte pentru Razvan si Roxana







Tort Minnie Mouse pentru Lina




Paste cu fructe de mare

 ...inca o cina gustoasa gata in maxim 30 de minute...


400 gr fructe de mare (congelate am avut eu)
3 catei de usturoi
1/2 lgt chilly
100 ml vin alb
2 rosii mari taiate cubulete
3-4 lg smantana de gatit
sare, piper
paste dupa preferinta

Fierbem pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
Intre timp punem la calit usturoiul zdrobit in putin ulei de masline. Adaugam chilly si mai lasam cateva secunde.

Adaugam fructele de mare, vinul si rosiile. Lasam la fiert cam 4-5 minute. Adaugam smantana si mai lasam 1 minut la foc. Potrivim la gust de sare si piper.


Adaugam pastele fierte si scurse. Amestecam si servim imediat.

Supa de mazare noua



 ....una dintre supele mele preferate din copilarie...
1 ceapa
2 morcovi noi
400 gr mazare proaspata
1 ardei gras
sare, piper
pentru galuste : 1 ou, faina, putina apa.

In putin ulei calim ceapa tocata marunt si ardeiul si morcovii taiati cubulete. Cand s-au inmuiat adaugam apa si lasam la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam mazarea si mai lasam la fiert cam 10 minute. Potrivim la gust cu sare si piper.
Intre timp pregatim galustele de faina dintr-un ou, faina si putina apa. Taiem cu o lingura galustele si le punem la fiert in supa.
Cand si galustele sunt fierte oprim focul si presaram patrunjel verde tocat.
Mie imi place cu smantana....

Mancare de praz cu piept de pui




2 fire de praz
un piept de pui dezosat
1 morcov
un borcan de 720 ml rosii in bulion
sare, piper
patrunjel verde tocat
3 lg ulei.

Taiem prazul rondele si il punem la calit in uleiul incins.


 Cand prazul s-a inmuiat adaugam pieptul de pui taiat cubulete.

 Lasam la foc pana carnea isi schimba culoarea iar apoi adaugam si morcovul dat pe razatoare.

 Adaugam conserva de rosii in bulionn si apa cat sa acopere mancarea.

Lasam la fiert pana toate sunt bine patrunse si sosul a scazut. Potrivim la gust de sare si piper. Presaram patrunjel verde tocat.
Noi am servit cu paine neagra preparata in casa.

Tarta rustica cu capsuni




pentru aluat:
150  gr unt rece
170 gr faina
3 lg zahar
un praf de sare
1 galbenus
4-5 lg apa foarte rece

Pentru umplut : 500 gr capsuni

Amestecam faina cu zaharul, sarea si untul taiat cubulete pana obtinem un aluat faramicios. Adaugam galbenusul si cate o lingura de apa si framantam pana obtinem un aluat care se leaga.
Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute.

Pe masa presarata cu faina intindem aluatul intr-o forma cat mai rotunda.
Alesam foaia de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste foaia de aluat presaram 1 lg gris si asezam capsunile feliate.

Indoim marginile aluatului, le ungem cu galbenus si dam tarta la cuptorul preincalzit.

Lasam la racit iar apoi o putem felia.

Pentru aspect,  dupa ce tarta s-a racit , asezam deasupra cateva felii de capsuni proaspete.