vineri, 26 aprilie 2013

Placintele chinezesti cu ceapa verde





...Vazusem acum ceva timp la Andreea Chinsefood aceste placintele , defapt la ea erau turtite dar mie mi-au iesit ceva mai mari asa ca le-am zis placintele, si de atunci ma tot gandeam la ele . Nu le-am preparat pana acum pentru ca aveam nevoie de ulei de susan iar eu nu aveam....nici acum nu am avut asa ca le-am preparat pana la urma fara si au iesit foarte bune si asa....Bine inteles ca am umblat putin si la cantitati....

450 gr faina
putina sare
apa fierbinte
2 legaturi ceapa verde
ulei

Din faina, putina sare si apa fierbinte cat cuprinde framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit cam 10 minute.

Intre timp spalam bine ceapa verde, o stergem si o taiem rondele.


Rupem bucatele de aluat si le intindem pe masa presarata cu faina.
Asezam ceapa verde peste aluat si rulam.
 ...cam asa ceva...


Din ruloul de aluat formam un melc pe care il intindem apoi cat mai subtire.


...nu conteaza daca aluatul se sparge....
Prajim placintelele intr-o tigaie cu 2 lg ulei.

Servim placintele calde cu sos dulce- acrisor .

Coronita cu carne



 Aluatul:
400 gr faina
100 gr untura
1 ou mare
un pliculet drojdie granulata
putina sare
apa calduta cat cuprinde pentru un aluat potrivit
Din aceste ingrediente framantam un aluat pe care il lasam la dopit cam o ora la loc caldut.

Pentru umplutura:
500 gr carne tocata
1 ceapa mare
1 morcov mai mare
2 oua
sare, piper
Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici in 3 lg ulei. Adaugam carnea tocata, si condimentam cu sare si piper. Lasam la foc pana scade tot lichidul pe care il lasa.
Lasam apoi la racit si adaugam ouale usor batute. Amestecam.
Intindem aluatul intr-o tava de pizza sau daca nu aveti puteti folosi o forma de tort mai mare. Eu am folosit o forma de tort cu diametrul de 30 cm.
Cu ajutorul unei linguri asezam umplutura de carne pe marginea aluatului.

In mijloc se cresteaza aluatul cu un cutit , formand 8 triunghiuri, apoi fiecare triunghi se trage peste umplutura si se apasa cu varful degetului pentru a se lipi.


Se unge cu galbenus batut si se presara seminte de susan.

Dam coronita la cuptorul preincalzit cam 30-40 de minute.

joi, 25 aprilie 2013

Fursecuri vanilate

....cu presa de biscuiti primita de la Dr Oetker am mesterit acesti biscuitei foarte fragezi si gustosi....




500 gr faina
220 gr zahar pudra
160 gr untura
2 oua
8-9 lg apa
coaja rasa de lamaie
2 plicuri zahar vaniliat

Amestecam toate ingredientele si framantam bine.

Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara si il dam la rece 20-30 de minute.
Cu ajutorul presei de biscuiti formam biscuiteii direct in tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la cuptor pana incep sa se rumeneasca usor pe margini.


Lasam biscuitii la racit in tava iar apoi putem sa ii pudram cu zahar amestecat cu zahar vaniliat.




Merg foarte bine dimineata langa o cana de ceai, cafea sau lapte.

Ratatouille

...Tare imi place mie aceasta mancarica si o prepar mai ales in zilele de post cand o servim cu paine prajita...


1 ceapa mare sau 2 mai mici
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 vanata
1 dovlecel
un borcan de 700 ml rosii decojite in bulion sau si mai bine daca aveti rosii proaspeet bine coapte
2-3 catei de usturoi
sare, piper
ulei
busuioc, oregano

Vanata a taiem cubulete si o prajim in 3 lg ulei. O punem apoi intr-un castron si o lasam deoparte.

Procedam la fel si cu dovlecelul taiat cubulete.

In uleiul ramas calim  si ardeii taiati tot cubulete. (ai mei au fost de la congelator )

Acum este momentul sa ne ocupam de sos : in putin ulei calim ceapa taiata solzisori , adaugam usturoiul zdrobit si rosiile . Condimentam sosul cu sare, piper, busuioc, oregano si in lasam sa fiarba cateva minute.
Iar acum putem proceda in doua feluri:
- punem toate legumele intr-o tava care merge la cuptor , turnam sosul de rosii deasupra si dam la cuptor
-sau daca nu aveti chef de cuptor puneti toate legumele intr-o cratita, turnati deasupra sosul, amestecati si dati la foc cam 5-7 minute .


Tort Mickey Mouse pentru Casian




 Un tort in forma de cap de Mickey Mouse la care am folosit reteta prajiturii Kinder felie de lapte a carei reteta a gasiti aici.
Pentru tort am dublat cantitatile de la prajitura. Pentru cap am folosit o tava de tort rotunde cu diametrul de 26 cm iar urechiusele le-am copt intr-o craticioara mai mica. Am imbracat tortul in ciocolata neagra si alba.  

Tort kimono pentru Sebi





Prajitura cremoasa cu ciocolata si branza





Pentru blat:
260 gr faina
25 gr cacao
1 pliculet praf de copt
2150 gr zahar
115 gr unt la temperatura camerei
2 oua
250 ml lapte
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cacao.
Mixam zaharul cu untul si ouale cam 3 minute iar apoi adaugam treptat faina cu cacao si cate putin lapte.
Obtinem o compozitie cremoasa.
Pentru umplutura de branza
300 gr branza dulce de vaci mai moale
60 gr zahar
un plic zahar vaniliat
1 lg smantana
Le mixam pe toate impreuna pana obtinem o crema fina.

 Intr-o tava mai mica (aproximativ cat jumatatea unei tavi de aragaz ) tapetaat cu hartie de copt intindem jumatate din compozitia de blat.
Intindem deasupra crema de branza ( ca sa ne fie mai usor punem cu o lingura din loc in loc gramajoare de crema iar apoi nivelam cu o spatula).
Peste crema de branza intindem restul compozitiei de blat.
Dam la cuptorul preincalzit cam 35-40 de minute ( sau depinde de cuptorul fiecaruia ). Ca sa vedem cand este gata facem testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se raceasca in tava iar apoi o glazuram cu 100 gr ciocolata amaruie pe care o topim pe aburi impreuna cu 60 ml frisca lichida.
....si aici inca calduta pentru ca noi nu am mai avut rabdare ....prea bine mirosea in casa.....


sâmbătă, 13 aprilie 2013

Taietei cu piept de pui si sos alb

      Cred ca nimeni nu vine de la munca foarte odihnit si cu mare chef de a petrece  mult timp in bucatarie pentru prepararea cinei asa ca va propun aceasta reteta rapida si foarte gustoasa de paste cu piept de pui si sos alb :



un piept mai mare de pui dezosat
1 ceapa
100 ml lapte
1 lg faina
70 gr smantana
sare, piper, praf de usturoi
3 lg ulei
taietei lati

Taieteii ii fierbem in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie calim ceapa taiata solzisori in 3 lg ulei. Cand aceasta s-a inmuiat adaugam pieptul de pui taiat cubulete si il prajim pe toate partile cam 10-15 min. Condimentam cu sare, piper, praf de usturoi.
Amestecam faina cu laptele si o adaugam peste pieptul de pui. Lasam la foc pana sosul se ingroasa putin. Adaugam si smantana, mai lasam sa dea un clocot si  putem opri focul.
Servim alaturi de taietei sau alte paste dupa preferinta voastra.



Cubulete cu mascarpone




Ingrediente pentru o tava mai mica ( cam jumatatea unei tavi normale de aragaz)

pentru blat :
6 oua
6 lg zahar
4 lg faina
2 lg cacao
un plic praf de copt
 Separam ouale. Albusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o spuma mai tare. Adaugam galbenusurile rand pe rand si amestecam  usor cu o lingura de lemn  dupa fiecare. Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt iar apoi o incorporam in spuma de oua.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit.

Pentru crema:
3 galbenusuri
70 ml lapte
120 gr zahar pudra
80 gr ciocolata alba
 10 gr gelatina granule
300 gr mascarpone
300 gr frisca lichida vegetala
Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugam laptele treptat si ciocolata data pe razatoare .
Dam la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin.
Luam crema de pe foc si adaugam gelatina hidratata in 3-4 lg apa. Amestecam bine si lasam sa se racoreasca .
Mixam frisca.
Cand crema de oua a ajuns la temperatura camerei adaugam mascarponele si frisca si mixam putin.

Pentru sirop :
 5-6 lg de zahar se caramelizeaza si se stinge cu un pahar de apa.
Lasam la fiert pana se topeste tot zaharul.
Adaugam esenta de vanilie si lasam la racit.

Montarea : 
Blatul copt si racit in taiem in doua felii.
Intr-o tava  (preferabil cu peretii detasabili sau cea in care ati copt blatul ) asezam o felie de blat, il insiropam si intindem 2-3 din crema.
Acoperim cu a doua felie de blat insiropata si intindem deasupra restul de crema.
Presaram deasupra pudra de cacao si dam la rece 4-5 ore sau cel mai bine de seara pana dimineata.