duminică, 12 august 2012

Tarta cu rosii cherry si branza de burduf






 ...cum am multe rosii cherry in gradina visam de ceva timp la tarta asta....
400 gr aluat foietaj congelat
rosii cherry (eu am avut si galbene si rosii )
200 gr branza de burduf
frunze de busuioc
Aluatul il lasam la decongelat la temperatura camerei iar apoi il intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu un cutit bine ascutit ii crestam usor , nu pana jos,o rama pe margini (asta ca sa creasca mai frumos marginile).
Rosiile spalate si scurse le taiem in doua si le asezam peste foaia de aluat.
Presaram printre rosii branza de burduf.



Decoram cu frunzulite de busuioc si dam tarta la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos (cam 20 de minute am lasat-o eu).


Spaghete cu fructe de mare



400 gr spaghete
400 gr cocktail fructe de mare
5-6 rosii
100 ml vin alb
1 ardei iute
4 catei de usturoi
1 leg frunze de patrunjel
1 lg pasta de rosii
ulei de masline
sare si piper dupa gust

Spaghetele le fierbem in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet iar apoi le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Incingem putin ulei de masline intr-un wok si adaugam usturoiul zdrobit putin cu lama unui cutit si patrunjelul tocat.

 Lasam un minut si adaugam ardeiul iute tocat si  rosiile oparite, curatate de coaja si taiate cubulete. Lasam la fiert pana se formeaza un sos.



Adaugam vinul, pasta de rosii si 1/2 pahar de apa, condimentam dupa gust cu sare si piper si lasam la  fiert cam 5-10 minute.

Dupa acest timp adaugam si fructele de mare decongelate si bine spalate.

Din acest moment mai lasam la fiert 10 minute.

Oprim focul, adaugam spaghetele, amestecam bine si servim imediat.

Nectar de piersici




5 kg piersici (cu miezul alb am avut eu) bine coapte
2 lg zahar
5 l apa
1 lgt salicil
Acestea au fost piersicile mele....zemoase si foarte aromate......

Piersicile se spala bine in mai multe ape, se curata de coaja si se dau prin robotul de bucatarie pana obtinem un piure.
Punem piureul impreuna cu apa si zaharul intr-o oala mai mare si le dam la fiert. Adunam spuma care se formeaza. Fierbem nectarul cam 20 de minute (sau pana ajunge la consistenta dorita ) iar apoi adaugam in el 1 lgt salicil. Mai lasam sa dea un clocot si il turnam in sticle curate , sterilizate la cuptor. Punem sticlele in paturi pana se racesc complet.

duminică, 5 august 2012

Ceafa fragezita




4 felii ceafa de porc
sare, piper
1 lgt boia dulce
2 catei de usturoi
500 ml bere
felii de lamaie

Ceafa de porc o condimentam cu sare si piper dupa gust.


Intr-un bol punem 1 lgt boia, usturoiul zdrobit cu lama cutitului, 1 lgt sare si cateva felii de lamaie. Turnam berea si amestecam.





Adaugam ceafa de porc in aceasta marinata si o lasam la rece 2 ore.
Scurgem ceafa de marinata in care a fost lasata 2 ore iar apoi o prajim pe gratarul incins.

 Noi am servit-o langa o salata de rosii cherry.

miercuri, 1 august 2012

Rosiile mele

...sunt preferatele lui Tony asa ca am incercat sa adun cat mai multe soiuri in gradina noastra micuta... el ma ajuta cu ele de la faza cu semanatul si pana le culegem....e atat de incantat atunci cand incep sa rasara in cutiutele de pe pervazul geamului de la bucatarie si ma intreaba de zeci de ori intr-o zi daca nu cumva trebuiesc udate...el m-a ajutat si cand le-am plantat in gradina ...le masoara apoi din ochi in fiecare zi si vine alergand sa imi spuna cand au aparut primele flori.....asteapta apoi cu nerabdare ca gogonelele sa creasca si sa se coaca.....cata bucurie e in ochii lui atunci cand incep sa prinda culoare....si daca l-ati vedea cu cata incantare merge si culege in fiecare zi, pentru aproape fiecare masa.....sau cum le culege , le spala si le mananca asa goale peste zi in timp ce se joaca prin curte, in special pe cele cherry.....




 ....si preferatele scumpului meu baietel....pe acestea le culege si le devoreaza asa goale....

Rulada de frisca cu fructe

Ne era pofta de ceva dulce dar nici mult chef de stat prea mult in bucatatarie la prepararea desertului nu aveam asa ca am preparat rapid aceasta rulada.


pentru foaia de rulada: 4 oua, 4 lg zahar, 3 lg faina, 1 lg cacao, 1 lgt praf de copt
Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt. Incorporam faina in spuma de oua.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava tapetata. Dam la cuptorul preincalzit.
Foaia coapta o asezam pe un prosop de bucatarie umezit si o rulam cu prosopul. Lasam asa sa se raceasca.
Umplutura: 300 ml frisca lichida, fructe la alegere (eu am folosit zmeura si caise).
Desfacem foaia de rulada, o ungem cu 1/2 din frisca batuta, presaram fructele si rulam cat mai strans. Imbracam rulada cu restul de frisca si o dam la rece 2 ore.

Inghetata de ciocolata



5 galbenusuri
1/2 pahar de zahar
500 ml lapte
50 gr ciocolata cu lapte
1 lg cu varf de cacao
1 pliculet zahar vaniliat
Incalzim laptele pana ajunge la temperatura de fierbere.

Galbenusurile le frecam cu zaharul pana se albesc. Adaugam laptele fierbinte peste galbenusuri si amestecam.

 Dam compozitia rezultata la foc pana incepe sa fiarba.

 Oprim focul si adaugam ciocolata razuita, cacao si zaharul vaniliat.


 Amestecam bine.

Compozitia rezultata o dam la congelator 3 ore, timp in care o scoatem din cand in cand si amestecam bine ca sa spargem cristalele de gheata care se formeaza.
Noi am servit-o cu un sos de ciocolata alba.