In primul rand : a nu se lua in consoderare data care apare pe imagine......am uitat sa setez aparatul....
Reteta am luat-o din revista Click si am modificat-o putin, acolo era Tort cu ness si fructe uscate.........eu am avut doar nuci la indemana asa ca ..............
Asadar:
Blatul: 8 oua, 8 lg zahar, 6 lg faina,2 lg pudra de cacao, 100 gr nuca macinata, 1 esenta de rom, 1 praf de copt,1 praf de sare.
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si continuam sa batem pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul si apoi faina amestecata cu cacao, praful de copt si nuca macinata. Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm unsa si tapetata si coacem la foc potrivit cam 30 de minute.
Pentru sirop: 300 ml apa, 5 lg zahar, o esenta de rom. Punem apa la fiert impreuna cu zaharul, lasam sa fiarba cateva minute si apoi dam deoparte, adaugam esenta de rom si lasam la racit.
Pentru crema: 400 gr unt, 300 gr zahar pudra, 2 lgt ness, 4 oua.
Intr-o craticioara batem ouale spuma cu zaharul si nessul dizolvat in putina apa.
Fierbem apoi compozitia pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ( sa fie ca o smantana )
Lasam sa se raceasca (eu ma grabeam asa ca am pus vasul in apa rece la racit) si pe masura ce se raceste crema se si ingroasa
cam asa ar trebui sa arate crema racita
Incorporam treptat untul spumat in crema de oua.
Montarea: taiem blatul in trei si insiropam fiecare parte. Pastram 1/4 din crema iar cu restul umplem tortul.
Imbracam tortul apoi in crema oprita iar deasupra asezam miez de nuca.
Pentru decor: 250 gr nuci (eu le-am prajit putin inainte in cuptor)